woensdag 12 december 2012

Gewoon Klaartje Boon

Als mijn moeder perse even langs de Slegte wil, omdat ze wil kijken of er misschien een tweedehands exemplaar is, van een boek dat ze wil hebben. Slenter ik richting kinderafdeling. Ik weet niet waarom ik dat doe, het gebeurt gewoon. Mijn oog valt direct op een stapeltje exemplaren van "Gewoon Klaartje Boon". En enthousiast roep ik uit, "oh, dat is mijn lievelings".

Want niets aan Klaartje Boon is gewoon. Klaartje Boon is een grappig meisje uit een niet zo gewone familie, die het soms belangrijker vind om een boom te redden, dan op tijd in de schoolbanken te zitten. Haar juf is het daar niet zo mee eens. Maar haar juf is dan ook van het soort dat vind dat kinderen moeten luisteren en dat je daarom gemene dingen tegen ze mag zeggen zonder dat zij iets terug mogen zeggen. Hoe kan zo'n meisje niet tot je lievlingsfiguurtjes behoren?

De meneer die in de winkel werkt bij de afdeling kinderboeken vind het nogal verdacht. En staakt zijn boekenrechtzetwerkzaamheden meteen om te komen kijken wie daar zo enthousiast staat te doen en om welk boek het dan precies gaat. Als hij mij met Klaartje Boon ziet glimlacht hij eventjes, alsof hij zeggen wil dat hij het helemaal snapt dat ik dit meisje in mijn hart heb gesloten.

Op mijn werk reageren een aantal moeders enthousiast als ze mijn boek zien liggen. Want nadat ik het zelf gelezen heb kan ik het niet laten om het ook nog eens een keertje voor te lezen en te kijken of de kinderen er even veel lol om hebben als ik. Ik geloof dat het alleen meer iets is voor grote mensen die stiekem nog een beetje kind willen zijn, want de mama's reageren veel enthousiaster.


6 opmerkingen:

 1. Super om zo enthousiast te geraken van een kinderboek @->--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn er nog (kinder) boeken waar jij enthousiast van wordt?

   Verwijderen
  2. De (kinder)verhalen van Annie M.G. Schmidt enne... haar gedicht van de spin Sebastiaan, dat draag ik al sinds het vierde leerjaar mee :-))

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je je lievelings boek vond!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk, een boek van Lauren Child, zij heeft toch ook Charlie en Lola geschreven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt helemaal. De tekeningen lijken ook heel erg op Charlie en Lola!

   Verwijderen