donderdag 12 september 2013

Yoga, sprookjes en vragen

Of ik even kort een paar vragen wilde beantwoorden voor een voorstelstukje voor het Rotterdam in Balans festival op 22 September. Waar Sprookjesjuf ook 2 workshops zal gaan verzorgen.
Een Hans en Grietje en een Sneeuwwitje workshop. Ook gaat er geschminkt worden.

Rotterdam in Balans verzorgt sinds mei iedere zondag Yoga lessen op het Schouwburgplein waar ik met veel enthousiasme een aantal keer aan mee gedaan heb. Toen ik hoorde dat ze afsloten met een festival kon ik het niet laten om te vragen of er dan ook een kinderhoek ging komen. (nu ja eigenlijk had ik een week nodig om genoeg moed te verzamelen om dat te durven vragen). Maar ik heb het gevraagd, en het antwoord was, wat super leuk! Natuurlijk willen we dat.

Aangezien het bloginterview van Mary een van mijn meest gelezen topics is geweest denk ik dat jullie gek zijn op vragen en antwoorden. Daarom plaats ik stiekem mijn vragen en antwoorden ook alvast hier :)


 1. Waar en wanneer ben je geboren en hoe was je jeugd?
  Ik ben op 20 September 1982 geboren in Rotterdam maar opgegroeid in Spijkenisse. Mijn jeugd was er eentje van veel buitenspelen, in bomen klimmen, hutten bouwen, verhalen verzinnen, toneelspelen en knutselen. Ik en mijn zusjes werden vrij gelaten om te doen wat we graag wilde. En zijn alle drie met de vrijheden opgevoed die we aankonden. We zijn altijd gestimuleerd een individu te zijn die zelf beslissingen kon en mocht maken.
 2. Hoe was het voor jou om met Yoga in aanraking te komen en hoe oud was je?
  Toen in de pubertijd zat adviseerde de huisarts me om iets aan beweging te gaan doen, yoga ofzo. Want al dat toneelspelen wat ik deed was wel leuk. Maar er moest ook bewogen worden. Dat vond ik toen zo'n beetje het meest belachelijke voorstel dat hij kon doen. Yoga? Ik? Maar toen ik jaren later inschreef voor een workshop kinderyoga op mijn werk, omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar wat het nu inhield was ik meteen verkocht. Wat was dit leuk!
 3. Je bent ook sprookjesjuf, waarom is dat zo belangrijk voor je? 
  Ik heb als kind eindeloos naar cassettebandjes geluisterd waarop sprookjes werden voorgelezen. Heerlijk vond ik het om die steeds weer opnieuw te luisteren. Ik vind het leuk dat ik kinderen nu de verhalen kan vertellen waar ik zelf altijd zo heel erg van genoten heb. En dat dan nog iets extra's te geven met leuke, creatieve verwerkingsopdrachtjes.
 4. Waaruit krijg jij voldoening? 
  Als ik een kind zie dat helemaal in het verhaal op gaat.Een kind dat even de wereld om zich heen kan vergeten kan ik daar veel voldoening uit halen. En natuurlijk uit het enthousiasme dat kinderen kunnen hebben. Vinden ze het geweldig laten ze je dat weten. Vinden ze het niets, dan krijg je ook dat te horen. 
   
 5. Waarom doe je mee aan Rotterdam in Balans?
  Ik ben vorig jaar terug verhuisd naar Rotterdam. In Capelle waar ik hiervoor woonde had ik een yogadocent waar ik niet zo tevreden over was. Hij stond meer zijn eigen oefeningen af te draaien dan op ons te letten. Mijn WII fit programma corrigeerde mijn houdingen meer dan dat hij dat deed. Ik wilde graag weer iets met yoga in groepsverband doen, maar niet weer zomaar klakkeloos bij de dichtstbijzijnde yogaschool. Rotterdam in Balans leek me de ideale manier om verschillende scholen uit te kunnen proberen. Ook dat het buiten is, in zo'n stedelijke omgeving spreekt me erg aan.
   
 6. Heb je nog dromen voor de toekomst? En zo ja - wat? 
  Naast mijn werk op de BSO en een PSZ ben ik bezig met Sprookjesjuf en maak ik een voorzichtig begin met Miss Artemis. Miss Artemis zal zich meer richten op speelse, spirituele workshops voor grote mensen. Ik heb voorzichtig wat ideeën de buitenwereld ingeslingerd waar enthousiast op gereageerd werd. Het lijkt me heel erg leuk om dat ook echt doorgang te laten vinden. Niet een hele grote droom van een vere toekomst, maar iets wat haalbaar is en waar ik erg enthousiast van wordt. 

2 opmerkingen:

 1. Wat leuk , je bent volgende week jarig!!
  Gelijk met mijn oudste moppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast gefeliciteerd dan met je oudste. En uhhh mensen van 20 september zijn vaak heel leuk ;) Dus je dochter is vast super cool!

  BeantwoordenVerwijderen