maandag 17 juni 2013

50 books vraag 14

Welk boek heeft jou verliefd laten worden op een stad of land?

Bij mij werkt het meestal andersom. Vooral met kookboeken. Dat is ontstaan toen ik in Griekenland werkte en ik het jaar daarna Griekse kookboeken voor mijn verjaardag kreeg. Ik had er niet om gevraagd maar vond het een heel erg leuk cadeautje! Vanaf toen is er iets gaan kriebelen en koop ik kookboeken over het land waar ik heen geweest ben op vakantie. (Mijn moeder had die hobby overigens al jaren eerder)

De hobby is niet helemaal gelukt, want ik vergeet weleens dat je aandacht moet besteden aan een hobby. Zweden, Tjechie, Engeland en Wales,België ik ben er wel geweest, maar in mijn (kook)boekenkast vind je er geen bewijs van terug. Italië is dan weer extra vertegenwoordigd, daar heb ik een paar kookboeken van.

Maar mijn meest bijzondere exemplaar gaat over Mexico. Rode rozen en Tortilla's is niet zomaar een kookboek. Het is een roman met recepten erin. (en ook erg mooie foto's trouwens). Als ik niet al verliefd was op Mexico zou ik het door dat boek alsnog geworden zijn. Het schijnt ook verfilmd te zijn, vertelde mijn moeder toen ik haar het boek liet lezen. Want van kookboeken die geschreven zijn als een roman houd mijn moeder dan ook weer heel erg veel. Gek genoeg wilde ze mij net over de film vertellen toen ik haar het boek wilde geven. Want ze wist dat ik verliefd wat geworden op Mexico en vond de film helemaal bij mij passen.

Dus nee, ik ben niet verliefd geworden op een land, maar de liefde is zeker wel sterker geworden!

1 opmerking: