woensdag 12 juni 2013

Zero plastic week day 3 de badkamer!

Hoera, op dag drie heb ik nog steeds geen nieuw plastic gekocht. En bij mijn afval is nog steeds maar 1 plastic zakje en wat kaaskorstjes te vinden. Dat plastic zakje heb ik meteen maar in gebruik genomen als vuilniszakje. Wel ben ik nu echt door mijn brood heen, en ben ik nog geen plek tegen gekomen waar ik brood kan kopen in een volledig papieren verpakking. Ik had gehoopt op de markt te kunnen scoren. Maar helaas. Alles was al voorverpakt in plastic zakjes.

Verder voer ik op de Facebook groep durftevragen nu een discussie of er een verschil is tussen kunststoffen en plastic, ook met het oog op duurzaamheid. Vooralsnog zonder een bevredigend antwoord. Maar er is nu in ieder geval weer een groep mensen aan het nadenken gezet over het onderwerp plastic. En dat is natuurlijk ook belangrijk! 

Ook ben ik even door mijn badkamer heen gelopen. Mijn shampoo zit in plastic flessen, maar lief en ik kopen die samen in hele grote flessen en vullen daar onze kleine flesjes mee bij. Omdat dit een kappersshampoo is en mijn haar er echt niet vet van word was ik mijn haar 1 a 2 keer per week. Het blijft er fris en schoon uit zien. Ik ken verhalen van mensen die helemaal gestopt zijn met het wassen van hun haren, maar dat is voor mij toch een stap te ver! Bovendien doe ik op deze manier nu al ruim 9 maanden met dezelfde flesjes.

Hetzelfde geld voor het zeeppompje, ook die is al verschillende keren bijgevuld uit een grote fles, dit flesje is nu denk ik een jaar of twee oud. 

Ik hou heel erg van mijn plastic scrub sponsje. Bovendien gaan die dingen langer mee dan andere scrub alternatieven. Weet dus nog niet of ik die helemaal wil opgeven. Maar ik wil wel de helft van de week gewoon een stuk zeep en een washandje pakken om me mee te wassen. Dat scheelt weer flessen. Voor het scheren gebruik ik al olijfzeep. Ook wil ik wel een houten tandenborstel proberen. (maar ik heb nog een hele voorraad tandenborstels liggen die ik wel eerst opmaak, het is dus nog even wachten op een recensie) Voor badschuim ben ik trouwens helemaal fan van de LUSH toverstokjes. Schuimt als een gek en je kunt er echt wel een paar keer mee doen! Ook kun je zelf badzout maken van zeezout die in kartonnen doosjes te koop is. 


(ook een erg fijne bruistablet voor in bad, jammer dat je er maar een keertje mee kunt doen) 

En jij? Heb jij nog tips om het plastic in de badkamer terug te dringen? Of geef jij liever niets van je luxe en gemak op om het milieu te sparen? 

2 opmerkingen:

  1. Ik maak zelf mijn wasmiddel, die ik dan wel in een plastic jerrycan bewaar, maar ik doe het al twee jaar en die jerrycan is denk ik wel voor de eeuwigheid. Hier ook meestal zeep en douchegel vanuit een super grote fles in een dispenser, wel van plastic, maar ik wist niet of het zou werken dus besloot voor de goedkoopste oplossing te kiezen. Shampoo ook in van die grote flessen van de bodyshop. Alleen raar dat die grote niet in de winkel staan maar dat je daar speciaal om moet vragen.En dat plastic scrub ding geef ik ook niet op.En ik doe ook al jaren met een pakje plastic weggooi douchmutsen, waarom zou je die dingen weggooien als ze nog heel zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bodyshop...... Niet echt de beste als het op natuurlijke producten aankomt. Zeer groen imago maar gewoon een cashmachine. Lees de ingrediƫntenlijsten maar eens door.

    BeantwoordenVerwijderen