zondag 23 februari 2014

Uit de oude doos, werken in Friesland


Ik was 19 en had een droom. Werken in een recreatieteam op een camping of bungalowpark. Dus solliciteerde ik voor een baantje bij het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme. Ik werd uitgenodigd om een weekendje te komen solliciteren/ trainingen te volgen in Groningen. Vond ik natuurlijk hartstikke leuk en spannend. 

Tijdens de trainingsdagen werden we ook getest op dingen die ze niet van te voren vertelde. Zo werd er bijvoorbeeld verteld dat je onbeperkt mocht drinken, als je maar netjes afturfde wat je gedronken had, zodat je aan het eind kon betalen voor wat je had afgenomen. Er was echter een maar, op was op.  Je kunt je voorstellen dat er een groepje was dat op de eerste avond de voorraad voor het hele weekend opdronk. Waarmee zij de kans op de baan verspeelden. 

Ook moesten we afwassen zonder afwasborstel. Toen we met wc-papier zo goed als mogelijk toch nog probeerde af te wassen scoorde we daar punten mee. Zogenaamd hoefde je nooit mee te helpen met op te ruimen, maar als je net deed alsof je iets opruimde door een beetje heen en weer te lopen met een stoel kreeg je daar natuurlijk weer punten voor. Dat had ik snel genoeg door. 

Toch was ik oprecht verbaasd toen ik het telefoontje kreeg dat mij vertelde dat ik was aangenomen. Ik kon het niet helemaal geloven. Want was ik niet een beetje te verlegen voor dit werk? De meneer die mij het goede nieuws kwam vertellen merkte dan ook op dat ik verbaasd klonk. En dat dat niet nodig was, want ik beschikte kennelijk over de juiste eigenschappen en het verantwoordelijkheidsgevoel dat bij deze functie paste.

Het weekend dat ik naar mijn eerste camping in Groningen ging lazen we op de terugweg dat het NNBT niet meer bestond. Ik zag mijn droom al in duigen vallen. Maar gelukkig werden we overgenomen door Recreatie Oost Nederland. En werd ik de hele zomervakantie lang naar Friesland gestuurd. RON had een iets andere manier van personeel werven en selecteren. Pannenkoeken kleefden aan de muur van ons appartement, de vaat ging vies de kasten in en frikandellen werden gegeten voor het ontbijt. Maar was een geweldige tijd heb ik hier gehad. 

En wat mis ik die vriendschappen die ik daar gesloten heb. Straks toch maar eens kijken of ik mijn collegaatjes van toen kan vinden op Facebook. :) 


2 opmerkingen:

  1. Toch mooi dat je dit (zeer innovatieve traject) hebt mee mogen maken!! :-D En? Heb je nog wat oud-collega's gevonden op FB?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, waarschijnlijk zijn zoektermen als Marielle ui Drachten met een moeder die poppen maakt niet afdoende.

      Verwijderen