donderdag 13 februari 2014

Dagelijkse rituelen

Heb ik een dagelijks heksenritueel?

Doorgaans heb ik te weinig discipline voor een dagelijks ritueel. Het lukt me niet eens om tijd vrij te maken om te ontbijten of te strijken. Laat staan voor dagelijkse rituelen.

Soms lukt het me echter wel om iedere ochtend mijn dag te beginnen met het trekken van een orakelkaartje. Deze week is absoluut zo'n week. En  ik merk dat het me goed doet om te lezen dat ik in mijn eigen kracht moet geloven, dat ik mijn zegeningen moet tellen, dat ik moedig moet zijn en wat er ook gebeurd, vooral mezelf moet blijven. Het lijkt alsof ik de kaarten bewust in deze volgorde neerlegde. Maar ze komen tot mij als een stripverhaal waarvan ik iedere dag een plaatje mag lezen.Andere tijden kijk ik dagelijks in een kaarsvlam. Doe ik aan yoga of mediteer ik wat. Maar zoals het vaak gaat in tijden dat je er eigenlijk het meest behoefte aan hebt, dan voel je je zo druk in je hoofd dat het lijkt of je er geen tijd voor hebt. In zo'n periode zit ik nu. Echt, ik probeer mezelf netjes aan het mediteren te krijgen. Of aan magisch werk op wat voor een manier dan ook, maar het gewone dagelijks leven kost me al zoveel energie dat ik moe thuis kom na een 10 urige werkdag. Maar, als het goed ik komt daar binnenkort wat verandering in. En zal ik meer tijd voor mezelf en mijn magische  en huishoudelijke taken hebben.

Wel kom ik om de drie weken samen met mijn vrouwengroep. Waarin huiswerkopdrachten voorkomen waar ik in de tussenliggende periode aan de slag ga. Afgelopen keer bijvoorbeeld moesten we goede en slechte eigenschappen van onszelf noteren en die dan aan een element toekennen. Aan het einde zou je dan kunnen zien of je in balans bent. Dat is natuurlijk niet een oefening waar je in een avondje mee klaar bent. Overigens ben ik volgens mij wel redelijk in balans.

Ik heb periodes gehad waarin ik iedere ochtend en avond een soort gebedjes opzij. Daar ben ik mee gestopt. Misschien omdat ik het niet meer nodig heb. Maar misschien is ook dit gewoon een kwestie van discipline.


2 opmerkingen:

 1. Allereerst dank je wel dat je deze (2e) vraag weer wilde beantwoorden!! Deze orakelkaarten zag ik onlangs nog liggen en ze triggerden mij wel! :-D Ik heb toen zelf echter voor de Boodschappen van de Engelen gekozen. Mijn eerste legging was zeer treffend. Hopelijk ga ik hier nog veelvuldig gebruik van maken. Erg mooi om te zien dat de kaarten zo met jou zijn! Ik ben heel benieuwd wat er nog allemaal uit je huiswerkopdrachten gaat komen en hoe je je verder op deze manier gaat ontwikkelen. Maarre... wat houdt dat magische werk dan verder precies in? En 10 uur per dag werken?? Dat is niet niks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooralsnog heb ik 3 lange dagen en 1 of 2 korte. Als het goed is komt daar binnenkort 1 ochtendje vrij bij.

   Voor mij spreken deze kaarten meer dan alle andere orakels die ik heb. Dit zijn echt mijn kaarten.

   Ander magisch werk kan cirkelwerk zijn, energie sturen, meditatie, visualisatie, pathworking, of meer praktischh met kruiden etc bezig zijn. Ik heb er zin in.

   Verwijderen