vrijdag 28 februari 2014

Plog van een dagje delftMet terugwerkende kracht ploggen, mag dat ook? Natuurlijk mag dat, want dit is mijn feestje en ik huil als ik wil!


Zoals u van mij gewend bent, een ontbijtje van 2 vitaminepillen

Ik was een tijdje terug op de boekenbeurs waar ik onder andere dit boekje kocht. Als inspiratie voor mijn drakenverhaal. (Het is dat ik mijn schriftje kwijt ben, en het nog niet digitaal heb, want eigenlijk kan ik niet wachtten om mijn drakenverhaal met jullie te delen) Maar nu dus eerst even lekker lezen, want ik ben een dagje vrij, en dan is lezen een leuke bezigheid. 

Ik had niet zoveel tijd, want ik moest naar de tandarts om mijn nachtbeugel op te halen. Mijn tandarts is namelijk ook mijn orto. Ik ben er zoooo klaar mee. Hoop dat ik nu het hele jaar niet meer hoef langs te komen. 

Kijk hoe mooi strak die lucht is. Dit is trouwens het gebouw waar mijn tandarts gevestigd zit. 

3 seconden later stond ik weer buiten, wel met een onwijs coole gipsafdruk van mijn tanden. 

Ik wilde mezelf trakteren op een groentekroket, maar de snack bar was nog dicht, dan maar een zakje chips. 

Even jurkjes passen, deze flatteert mijn figuur nou niet heel erg. Jammer, want ik ben gek op trui-jurkjes. 

Deze vind ik dan weer wel leuk maar mama zegt dat ik een maatje groter zou moeten overwegen. 

Deze moet het worden, maar toen bedacht ik me dat ik tot 1 april geen kleding zou kopen. En dat ik dat al een jaar heb volgehouden. Dat ik alleen maar gezondigd heb toen ik een jurkje ging kopen voor de bruiloft van mijn zusje, en toen ik naar Lowlands ging en nieuwe regenkleren nodig had. Maar verder heb ik me er heel braaf aan gehouden, dus het zou wel heel stom zijn als ik een maand voor de sluittermijn ineens toch een jurkje ga kopen. Op hoop van zegen hangt het er op 1 april dus ook nog. Overigens, ik mag het niet kopen, maar als iemand me het cadeau wil doen, Jane Norman, maatje 34/36 :P

Mijn oog viel op deze etalage, kijk hoe cool dat poppetje is, en ze hebben dus een heleboel hele coole spullen met dat poppetje erop. Ik word er hebberig van. In september ben ik jarig mensen. Want tegen die tijd weet ik vast niet meer wat ik wil hebben :P

Deze stond bij mij in de straat, die wil ik ook wel hebben. Niet dat ik een rijbewijs heb. Maar hij is wel echt onwijs cool! 
Inmiddels belde mama dat ze klaar was met haar yogales, dus konden we in Delft thee gaan drinken. Dat is namelijk tussen onze huizen in. Maar eerst een bento-box scoren, want ik had hongerrrrrrr. Ik koos de minst vissige. Mama kreeg het gehaktballetje. Waarom verkopen ze eigenlijk geen vegetarische bento? 

Toen we een cafeetje zagen met allemaal mensen die thee uit deze potten dronken waren we verkocht, dat wilde wij ook wel. 

We aten ook nog Lupine boontjes, die op de kaart een hele andere naam  hadden die ik alweer vergeten ben. Meer dan 3 lettergrepen, dan heb je dat ;) 

Dit is trouwens mijn mama. Halloooooo mama! 

Mama wilde de fabriekswinkel van een of ander pannenmerk binnen lopen. Ze hadden wel hele coole vergieten en mengkommen. Cool is geloof ik wel het woord van deze plog. 

Nog even hele belangrijke dingen kopen bij de Tuinen. Zoals een kristal deo, en dingen om op je gezicht te smeren. Laatst las ik dat het schrijnend is dat er in het westen meer eten op mensen hun gezichten wordt gesmeerd dan dat er in de derde wereld op iemand's bord ligt. Dat is natuurlijk ook wel een beetje schrijnend. Toch koop ik Yes to carrots en doe ik er vrolijk aan mee. 

Dit is mijn mama van top tot teen, met haar rode schoenen die ineens bij de boodschappen zaten. Ze poseert even voor een groene container, dan komen haar rode schoenen nog beter tot zijn recht. "Is de foto leuk geworden, laat eens kijken, acht laat maar, ik zie het wel op je blog" Bij deze mamsie! 

"Maak anders ook nog even een foto van Delft, dan kan iedereen zien dat je echt in Delft was" En omdat je altijd naar je moeder moet luisteren doe ik dat natuurlijk braaf. 

Onderweg naar de trein werd ik door een leger CDA mensen aangevallen, die in die witte jasjes. "Maar ik woon hier niet", probeerde ik mezelf nog te verdedigen. Het mocht niet baten, ook voor mensen die niet in Delft wonen hadden ze een folder. 

Nou liefjes, omdat ik de bedreigingen die ik ontving omdat ik het in mijn hoofd durfde te halen om te stoppen met ploggen toch wel een beetje eng vond ;) toch nog een plogje van mijn hand. Zijn jullie nu blij?!?!?

kusjes 

  

2 opmerkingen:

  1. Dat poppetje heet Gorjuus :) Dat je het maar weet als je mensen wilt zeggen wat je wilt voor je verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen