maandag 10 maart 2014

100 dingen minder

Gisteren bladerde ik in de supermarkt in zo'n speciale uitgave van de Flow, toen mijn oog viel op een artikel over een man (Dave Bruno), die nog maar 100 dingen bezit. Het leek mij een beetje overdreven om nog maar 100 dingen te bezitten, maar 100 dingen minder bezitten, dat leek me wel wat. Bovendien was ik wel weer toe aan een nieuw project. 

Het afgelopen jaar heb ik een jaar geen kleding gekocht. Met uitzondering van de bruiloft van mijn zusje, waar ik een jurkje voor kocht en Lowlands waar ik een legging en een broekje voor kocht, is dat me helemaal gelukt. Hoewel de uitdaging nog 21 dagen duurt beschouw ik het als een succes en dus komen ook de dromen over een volgend traject. 

Op Facebook plaatste ik een statusupdate waar ik schreef over mijn plannetje. Ik had niet kunnen vermoeden dat dat plannetje een paar uur later ineens een plan van grote(re) omvang werd. 

Er zijn mensen die hun bezit terug dringen naar 100 dingen. Dat gaat mij wat te ver. Maar met hoeveel minder kan ik wel? Daar ga ik komend jaar achter komen met mijn nieuwe project 100 dingen minder. Nu is het weg doen van 100 dingen de moeilijkheid niet, maar iedere keer dat er iets bij komt moet er dus weer iets extra af. Als voorbeeld, een tijdje geleden deed ik 5 kasten weg, maar ik kocht er 3 bij. Nu heb ik dus maar 2 dingen minder. Wie doet er mee met het terugdringen der dingen?
Want even later pakte Haagje  het op, die dat weer in een Facebook groep deelde, waarop er nog meer mensen waren die er enthousiast over werden en besloten mee te doen. Ze was ook zo aardig om een soort van logootje voor me in elkaar te flansen.


En is er een heuse facebookgroep ontstaan. Oh en uhhhh, ik heb mijn eerste ding al weg gedaan, een bh die zo oud is dat het elastiek in de bandjes niet echt elastisch meer te noemen is. Maar hij heeft stippen en daarom kon ik er maar moeilijk afstand van doen. Nog 99 bezittingen te gaan.

Doen jullie ook mee?!?

6 opmerkingen:

 1. ik heb best met verbazing dat artikel gelezen, maar 100 dingen dat is best weinig...
  100 dingen weg doen is misschien wel om te doen, maar ik houd zo van zooi en oude spullen... ik weet niet of ik het kan hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe gewoon lekker mee. Ook op de facebookgroep :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh ja, lijkt me wel wat maar ik hou het voor alle zekerheid nog efkes in beraad. Voor jou alvast veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, en iedere poging is een goede poging. Of je nu wel of niet aan 100 dingen gaat komen

   Verwijderen