donderdag 5 januari 2012

Nieuw WOT#1

Met-K.com heeft een oud initiatief in een nieuw jasje gestoken. En dus zal ze ons iedere donderdag op een woord trakteren waar wij bloggers ons over mogen verbazen, verwonderen, bedenken en uiteindelijk bloggen.
Het eerste woord van dit nieuwe jaar is nieuw.

Nieuw is zo'n woord dat mij een jubbel gevoel kan geven maar ook een woord dat mij kan vervullen met afschuw. Nieuw, nieuw, nieuw, ik word er gek van, ik kan geen tarotkaart, geen runen, geen numerologie of welk ander orakel dan ook aanraken of het nieuw slaat me om de oren. Kennelijk gaat 2012 een jaar vol veranderingen worden. Als ik diep in mijn hart kijk ben ik daar ook wel aan toe. Ik wil graag verhuizen, een andere baan zou helemaal geen slecht idee zijn, ik voel me niet meer op mijn plek, het het idee dat mijn kwaliteiten niet voldoende worden gezien en erkend. Ik sta stil. Dus ben ik druk bezig met het (laten) bouwen van een website. De workshops die ik geef zijn niet nieuw, maar ik hoop wel nieuwe klanten te vinden. (fantasie) festivals die een kinderhoek willen, scholen die een brede school activiteit nodig hebben, particulieren die op zoek zijn naar een leuk kinderfeestje, ik hoop dat ze mij als sprookjesjuf weten te vinden.

Soms dan benauwd zoveel nieuw me wel een beetje. Want nieuw komt bij mij nooit alleen. Het is altijd en een relatie die uit gaat en een nieuwe baan en een nieuw huis. Het is altijd hollen of stil staan. Van vorige keren weet ik hoe hectisch dat kan zijn. Dan word het me allemaal een beetje te veel en zou ik het liefst onder de dekens blijven liggen en alles bij het oude laten. Maar ik weet dat de onrust op een dag toch weer toe zal slaan. Nieuw, nieuw, nieuw, zal het schreeuwen. Want ergens in dit universum is een kracht die niet zal rustten tot elk lego steentje waar ik uit opgebouwd ben vernieuwd is, opgepoetst, onderzocht, bekeken en opnieuw terug geplaatst.

Dus steek ik me met enig schuldgevoel in het nieuw. Loop ik in mijn nieuwe kleertjes op mijn nieuwe schoentjes rond te stampen en vraag ik me af of ik dit nu echt nodig had. En wat de impact op het milieu zal zijn van mijn nieuwe aankopen. Om uiteindelijk te concluderen dat je niet opnieuw kunt beginnen in je ouwe kloffie. Nieuw, ik ben er klaar voor!

13 opmerkingen:

 1. Stiekem ben ik altijd een beetje bang voor het nieuwe... want dat betekent dat je het oude, vertrouwde moet laten gaan... terwijl dat meestal een goed gevoel geeft, van het nieuwe weet je nog niet wat er gaat gebeuren... Ik wens je succes met je carrière als sprookjesjuf, wat een gaaf en leuk idee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sprookjesjuf is op jouw lijf geschreven, ik ken niemand, die dat leuker en gedrevener doet dan jij! Misschien ga ik morgen wel met nieuw aan de slag, voor vandaag had ik al een blog, je moet maar eens kijken ik bespeur alweer enige synchroniciteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk is dat :D spelen met woordjes!

  Nieuw vind ik meestal ook eng. Het duurt eeuwen voor ik besluit om aan nieuw te beginnen. En dan nog houden veel dingen me tegen. Maar soms is het over een drempel stappen en gewoon met je ogen dicht (figuurlijk dan) gewoon recht vooruit gaan.

  Leuk idee trouwens, sprookjesjuf! Ik had van dat concept nog nooit gehoord, behalve van jou, dus het lijkt me dat je met het nodige enthousiasme er wel komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nieuw in 120 woorden http://wp.me/p1T8Qr-8H

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Nieuw! Met de twijfel, die erbij hoort. Ik gun je uitkomende dromen, sprookjesjuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry vorige reactie had niet bij jou moeten staan, ik had twee weblogs openstaan en, kluns die ik ben, pak ik de verkeerde.
  Inhoudelijk, nieuw kan best wat onzekerheid met zich meebrengen maar het is toch vaak de uitdaging die de overhand heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een superlieve reacties allemaal. Deze sprookjesjuf hoopt op nog een heleboel nieuwe opdrachten die haar kunnen helpen de angst voor het onbekende te overwinnen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er zijn nooit genoeg sprookjesjuffen op de wereld. Dus gaan met die banaan. En als je die nog niet hebt, die banaan, dan tover je er maar eentje met je toverstaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'Nieuw komt bij mij nooit alleen' Mooie constatering. Lijkt inderdaad meestal zo te zijn. Geeft stof tot nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. sowww het is me toch eenpartij moeilijk om hier te rageren!!
  PFFFFF
  ik hoop dat je nieuwe dromen uitkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan zelf alleen reageren als ik gebruik maak van internet explorder. Via Chrome is het niet te doen. Heb overigens geen idee of dit een instelling is waar ik zelf iets aan kan veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik gewoon chrome voor bloggen en reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nieuw zonder risico bestaat niet want je begeeft je op onbekend terrein. Het maakt het leven wel spannend en onvoorspelbaar.

  BeantwoordenVerwijderen