donderdag 10 mei 2012

Baksteen WOT #19

Ooit maakte ik met kinderen een bewerking op het sprookje "stenensoep". Een verhaal dat gaat over twee zwervers die nu echt helemaal geen geld meer hadden en daarom de list van de stenensoep bedachten. Zij zouden de steen mee brengen, en iedereen die ook een beetje van deze bijzondere soep wilde proeven moest een ingrediënt mee nemen. Het zou zeker de moeite waard zijn, want het zou de lekkerste soep worden die een ieder ooit geproefd had. Natuurlijk wilde de mensen graag van deze soep proeven en dus kwamen ze in grote getale aan met de lekkerste ingrediënten, je kunt je voorstellen dat het echt de lekkerste soep werd die de mensen ooit geproefd hadden. Ze voelde zich dan ook niet eens opgelicht. En onze zwervers hadden hun buikje rond gegeten.

Nu was ik voor dit stukje opzoek naar een beetje een grote steen, een baksteen het liefst. Want ook de mensen achterin de zaal moesten de steen goed kunnen zien.Alleen hoe kom je aan een steen?
Ik zag mezelf al staan in de winkel.

"Hallo"
"Hallo, kan ik u helpen?"
"Ja, nou kijk, ik ben op zoek naar een baksteen"
"Een hele?"
"Ja, een hele"
"U bent nogal wat van plan dan"

U begrijpt, ik ben nooit naar die winkel gegaan, omdat deze conversatie me al een toneelstukje op zichzelf leek. Hoe ik het wel heb opgelost weet ik niet meer. Ik vermoed dat ik gewoon een kiezelsteen van het strand hebt geraapt!

4 opmerkingen:

 1. ken je deze ook al? andere bewerking, heel mooi

  http://www.youtube.com/watch?v=snj8IcfJJ1U

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee Jacob, die kende ik nog niet. Dank je voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ik moest meteen aan Toontje Lager denken!

  BeantwoordenVerwijderen