donderdag 12 januari 2012

Wens WOT #2

Als klein meisje had ik een grote wens die ik steeds maar weer opnieuw wenste. Of eigenlijk twee, die ik dan af en toe met elkaar af wisselde.

De eerste wens was dat mijn oma weer levend zou worden. Mijn oma overleed toen ik 8 jaar was en het leek me fijn om haar wat langer om me heen gehad te hebben. De andere wens, die ik overigens veel minder vaak wenste wat dat ik Gloria Estefan ooit in het echt zou zien.

Vrij onschuldige wensen zou je zo zeggen, tot ik een tekenfilm keek waarin een kind een wens mocht doen van een of andere geest uit een olielamp. Het kind wenste dat het herenigd zou worden met een overleden oma, de geest vroeg of het kind het wel zeker wist en zei daar nog onheilspellend bij, "kijk uit wat je wenst, het kan uitkomen". Het kind bevestigde dat het zeker wist dat het herenigd wilde worden met de overledenen, de geest haalde diep adem, zwaaide wat met armen heen en weer tot er op de deur geklopt werd. Enthousiast deed het kind de deur open, tot het met een lijkbleek gezicht de deur met een knal weer dichtgooide. Wat bleek, oma had inderdaad voor de deur gestaan, of althans dat wat er nog van oma over was, een hoopje botten en maden. Dit vond ik geen prettig vooruitzicht dus vroeg ik nooit meer of mijn oma weer levend wilde worden.

Ik herinner me niet meer of ik daarna extra vurig ben gaan wensen dat ik Gloria Estefan dan een keertje in het echt zou mogen zien. Die wens kwam in ieder geval wel uit toen ik een jaartje of 12 was. Zusje was met mama naar Rob de Nijs geweest dus vond ik dat ik dan wel met papa en mama mee mocht naar Gloria Estefan. Gelukkig dachten papa en mama daar ook zo over.

Hoe dan ook, deze tekenfilm veranderde mijn leven en mijn manier van omgaan met wensen. Ik zal altijd in mijn achterhoofd blijven horen, "kijk uit wat je wenst, voor je het weet komt het uit".

6 opmerkingen:

 1. wat ga jij wijs met je wensen om!!
  als kind was je al wijs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of zoals een Amerikaans gezegde luidt: With every wish there comes a curse.
  Mijn grote vriend Springsteen zong daar eens een mooi liedje over:
  http://www.youtube.com/watch?v=WCA-3uu3jqc

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps, dat is een andere zin dan ik in mijn hoofd heb... vind die van jou eigenlijk wel eng eigenlijk, dus moet ik nu stoppen met wensen?..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk niet dat je moet stoppen met wensen maar dat je je bewust moet zijn van wat je wenst en je altijd af moet vragen of je wel wilt dat je wensen uitkomen. Het heeft mij er in ieder geval nog nooit van weerhouden te wensen. Maar het maakt je wel bewuster van wat je wenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven! En je laar zien dat wensen soms verwenst kunnen worden... Een waarheid als een koe als geen ander! En toch blijven wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi tegenwicht voor enkel de positieve kant van het leven

  BeantwoordenVerwijderen