zondag 24 februari 2013

50 books vraag 5

Welk boek lees je op dit moment? 

Ooit was ik een braaf meisje dat netjes een boek uitzocht en dat dan uitlas alvorens ik een nieuw exemplaar uit de kast pakte. Ik kocht ook nooit een boek voordat ik de boeken die ik had uit had. Maar ergens ging er iets mis.

In mijn tas zit "de Dagen van de bluegrass liefde" Omdat het een boek is dat precies het formaat heeft dat in mijn handtas past. En ik nu eenmaal graag boeken lees waarin homoseksualiteit een van de thema's is.
Het is geschreven door Edward van de Vendel. En dat is dan weer iemand waar ik nog nooit van gehoord heb. Maar als ik de achterkant van het boek moet geloven is hij sinds 2001 full time schrijver. Daarvoor zat hij, hoe kan het ook anders, als kinderboekenschrijver, in het onderwijs.

Hiervoor zat "Aan de andere kant van de maan" een boekje met korte verhalen van Jan de Zanger in mijn tas. Ik heb graag bundels van korte verhalen in mijn tas omdat die zo lekker weglezen in de metro. Je hoeft je aandacht dan niet zo bij een lang en ingewikkeld verhaal te houden. Iets dat ik nogal lastig vind als je maar kort achter elkaar kunt lezen.

Naast mijn bed ligt een boek van John Irving,dat echt niet in mijn tas pas,  'Een zoon van het circus', gekregen van een ex met de mededeling dat het niet om doorheen te komen is, net zoals alles van John Irving in zijn ogen slecht en niet om doorheen te komen is. Dat ben ik grondig met hem oneens. Ik heb genoten van "de Regels van het ciderhuis", "Tot ik jou vind" en "Weduwe voor een jaar". Laatst zag ik meneer Irving in zo'n programma over boeken, waar hij iets mocht vertellen over zijn laatste nieuwe, en ik kon niet anders dan blijven kijken en luisteren naar deze meneer en zijn vreemde visie op de wereld. Maar met "een Zoon van het circus" heb ook ik moeite. Ik begin er steeds aan en ontdek dan al snel een boek in mijn kast dat het eigenlijk ook verdiend om gelezen te worden. Soms zelfs in de winkel.

Dus lees ik nu ook "Gekweld" van Chuck Palahniuk, de auteur van Fight Club. Een boek (en film) waar ik nooit iets van wilde weten door de titel die me deed denken aan lompe, platte actie en geweld om het geweld. Maar toen ik ooit "Rant" voor mijn verjaardag kreeg, en daar mooie zinnen in tegen kwam als "We worden nooit meer zo jong als nu", was ik verkocht. (natuurlijk niet alleen door die ene zin, het verhaal verder is ook ijzersterk en helemaal van deze tijd te noemen).

En zo komt het dat ik nu 3 boeken echt aan het lezen ben, en zo nog een stuk of drie non-fictie boeken heb liggen waar ik af en toe eens een stukje uit lees.
6 opmerkingen:

 1. Uh nee, zo drie verschillende boeken of meer door elkaar lezen is echt niet aan mij besteed. Ik raak veel te vlug de draad van een verhaal kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had ook moeite met in het verhaal van Een zoon van het circus te komen, maar de inspanning werd beloond. Het is zeker niet zijn beste boek, maar zeker daarom niet een slecht boek. Ik vond het de moeite van het doorlezen waard. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. volhouden met irving ! hij is goed, ge zult wel zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga Irving zeker nog uitlezen.
  En Anna, ik kon dat ook nooit. Maar zware boeken mee zeulen is niet altijd een optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaaa jij leest er ook meerdere tegelijk!
  Irving heb ik opgegeven, ..

  BeantwoordenVerwijderen