zondag 16 juni 2013

Zero plastic week een fotoverslag


Dit is dus het plastic afval dat ik deze week maakte. Meer dan ik hoopte, maar ook een stuk minder dan ik gedacht had. Als ik die Artisjokken vorige week nu maar had laten staan had het een stuk minder geweest. Misschien kan ik dat bakje nog herbruiken om kruiden in op te kweken. Want de kruiden vanaf zaadjes op laten komen is me nog niet helemaal gelukt. (weet iemand wat ik fout doe?) 


Dit was het bakje dat ik echt niet kon laten staan. Staat zo gezellig, straks als de bloemetjes zijn uitgekomen bij de andere bakjes om mijn regenpijp. (nu nog verzinnen hoe ik het tussen mijn andere bakjes krijg, want hij zakt af) 


Hier moet hij dus tussen komen te hangen, plastic of niet, ik word erg vrolijk als ik deze bakjes zie. En volgens mij is het prima te recyclen. Dus hoeven ze niet in de plasticsoep terecht te komen. Toch?!?
(en ik hoop natuurlijk ook dat ze nog wel even een jaar of 5 minimaal mee gaan) 


En deze had ik echt nodig, zonder dat ik het een weekje uit kon stellen. 

Verder zijn er ook nog plastic items die ik toch heb laten liggen omdat ik wil weten of er een ander alternatief is. Een wisser om mijn douchewand (van glas) mee schoon te maken bijvoorbeeld. Of een nieuwe deurmat. En ipv die nieuwe bloempotten ben ik gaan kijken wat ik nog had. Volgens mij is dit voor voorlopig ook een prima oplossing voor mijn boontjes. 


(en de pot is ook nog eens van aardewerk)4 opmerkingen:

 1. Sommige kruiden doen er gewoon wat langer over ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze staan wel echt al weken. Met drie mini sprietjes. Volgende keer met minder water proberen.

   Verwijderen
 2. ik verbaas me elke keer weer dat als je groente of fruit in de supermarkt wilt kopen er zakjes hangen en geen papierenzakken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! En met brood dat blijft nog langer goed ook in papier!

   Verwijderen