maandag 2 juni 2014

Heksedames, brieven aan Carolien

Hallo Carolien, 

Het blijft toch een beetje tegen de klok  in werken. Met dagen die structureel uren te kort komen.
Te veel dingen om te doen en een vrij hoog tempo dat wij onszelf opleggen. Iedere week elkaar schrijven, het liefst om 21.21 plaatsen, op maandag. Waar jij op de een of andere manier een ontzettend groot talent voor lijkt te hebben. Volgende week maandag weet ik niet of het me lukt om op tijd te briefbloggen. Ik zal dan in het vliegtuig terug naar huis zitten. Terug van een paar dagen Oslo. Ik ben heel erg benieuwd. Nog nooit in Oslo geweest. Of in welke willekeurige andere plek in Noorwegen dan ook. Jij wel?

Ondertussen maak ik me boos. Boos omdat google kennelijk in staat is om op basis van de gegevens die mijn telefoon naar ze verzend over waar ik me bevind kan uitrekenen hoeveel uur ik per maand wandel!!! (en hoeveel dat scheelt met vorige maand). Op basis  van diezelfde gegevens kon de politie na een Koninginnedag feestje een paar jaar geleden mij een sms'je sturen om te vragen of ik toevallig getuige was geweest van een misdrijf dat was gepleegd in de omgeving van waar ik was op dat tijdstip. Maar mijn gestolen telefoon terug vinden, dat kunnen ze niet?!? Als je erover nadenkt is dat toch van de zotten? Ze hebben het Imei nummer en allerhande codes mee genomen. Het komt er dus op neer dat ze theoretisch WETEN waar dat ding is. Maar burgers beschermen, boeven vangen, het schijnt niet zo heel erg hoog op het prioriteiten lijstje van de politie van Rotterdam en misschien zelfs wel de politie in het algemeen te staan. 

Ja, in mijn gezicht deden ze alsof ze het heel erg serieus namen. En het berichtje in de krant de volgende dag leek ook echt alsof ze daar oprecht in waren. Roofoverval van een 30 jarige vrouw voor de deur van haar eigen woning viel er te lezen. En het leek alsof het niet over mij ging. Maar daarna ben ik eigenlijk behoorlijk in de steek gelaten door diezelfde politie. Want toen een vriend aangifte deed van een groepje mannen die mij behoorlijk intimideerde (weken lang, zo'n drie keer per week) na de overval werden wij weg gezet als overgevoelige gekkies. En bovendien nog racistisch ook. Want deden we nu alleen maar aangifte omdat deze meneer een kleurtje had. Verbouwereerd antwoordde ik dat het te maken had met postuur, afkomst, en het intimideren dat eigenlijk direct na de overval begon. En dat ik er weinig aan kon doen dat ik overvallen werd door een gekleurd iemand.

Nu ja, het houd me bij tijd en wijlen dus nogal bezig. En dat terwijl het nu bijna een jaar geleden is. Maar nog steeds kan ik 's avonds mijn straat niet inlopen zonder hyperalert te zijn en minstens twee keer over mijn schouder te kijken of er iemand achter me loopt. En dat is dan dus al een hele vooruitgang. Ik heb maanden gehad dat ik helemaal niet meer alleen mijn straat in durfde en eigenlijk het liefst wilde verhuizen.

Hoe is het verder met jou? En met je vader? Lijkt me toch behoorlijk schrikken zo'n telefoontje. En hoe vaak het ook gebeurd iets waar je nooit helemaal aan went.

Oh, is het alweer zo laat, ik moet op gaan schieten. En dat op zondag. Maar er moet geoefend worden voor een modeshow op een fantasy festival waar ik in mee loop over twee weken. Ik heb de meiden die ook mee lopen nog niet ontmoet. Maar ik geloof dat de gemiddelde leeftijd rond de 14 ligt. Ik weet niet of ik met mijn 31 jaar nu blij moet zijn dat ik kennelijk als even jeugdig als een meisje wordt ervaren of niet.

Annyway, ik ga weer rennen.

Groetjes, 

Laura 
......................................................................................................................................................................

Hi Laura,

Ook je gehaaste mails vind ik leuk. En die van mezelf trouwens ook redelijk uniek, omdat het - alhoewel ika nders ook een blog bijna aan één stuk doortik - het een speciaal effect heeft op et schrijven zelf om met een zelfopgelegde deadline te werken, en ja, ik maak er inderdaad een sport van om om 21.12 (niet om 21.21 maar als jij dat doet is helemaal prima hoor) online te gaan. De eerste keer dat dat er niet naar uitziet te gaan lukken, ga ik m in proberen te plannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten