woensdag 2 november 2011

Dankbaar

Toen ik gisteren op mijn roze fiets met bloemen om het stuur gewikkeld me ontzettend dankbaar zat te voelen omdat ik een roze fiets met bloemen om het stuur heb, en omdat de herfstzon zo lekker scheen, en niet te vergeten de herfstkleuren zo prachtig waren, bedacht ik me dat het tijd was het roer om te gooien.
Want waarom noemen zoveel mensen eerst het negatieve op als je vraagt hoe iets geweest is? "Ja dat feestje was wel leuk hoor, maar....." en vervolgens komt er een hele waslijst van dingen die niet leuk waren. Waarom niet gewoon een waslijst geven van dingen die wel leuk waren en je daar op focussen? Natuurlijk mogen negatieve dingen er ook zijn, maar als je zegt dat iets leuk is geweest lijkt het me logischer dat positieve dingen overheersen. Daarom een lijstje van tien dingen waar ik dankbaar voor ben.

1 De Meiden van Artemis

2 Mijn super lieve vrienden

3 Mijn lieve collega Gaby, soms heb je het gevoel dat iemand niet zomaar je leven in komt wandelen, Gaby is zo'n iemand.

4 De nog naamloze studiegroep die een inhoudelijk goede Samhain viering heeft weten neer te zetten. 

5 Mijn roze fiets met bloemen om het stuur en mijn fiets in Amsterdam

6 Mijn roze fototoestel (ik voel een roze thema aan komen)

7 Dat ik heb leren schrijven

8 Het bestaan van internet

9 Al die prachtige herfst kleurtjes die de wereld op dit moment kleuren

10 Stromend water

En jij? Waar ben jij dankbaar voor? Een top tien is misschien een beetje veel, zou je drie dingen kunnen bedenken?

2 opmerkingen:

  1. De eerste twee komen overeen ik voeg daar nog mijn Lief aan toe die heel veel voor mij mogelijk maakt. Mijn top drie bestaat dus uit alle mensen waar ik van hou! Ik hou daarnaast ook nog heel veel van positieve berichten, dus jij zit helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zit gewoon twee keer in je top4! Hoera!

    BeantwoordenVerwijderen