vrijdag 25 november 2011

Mooie woorden

Gisteren was ik bij het concert van DEUS in Off Corso. Nu is het op zich niet heel bijzonder dat ik naar een concert ga, ik hou van live muziek. Bijzonderder is het al dat het in Off Corso was, want daar was ik nog nooit geweest. Evenals de “kleine pub” waar we van te voren eventjes iets dronken met twitterende Anja. Dat we ik en de Gesprekspartner was is misschien ook nog wel bijzonder, maar dit is allemaal niet waar ik het over wil hebben. Nee, wat me echt opviel deze avond zat diep in mij. Mijn eigen muziek beleving was ineens totaal anders.

Normaal hoor ik vooral mooie woorden, en dat die woorden ondersteund zijn door muziek die het liefst nog een beetje prettig klinkt vind ik heel fijn, maar het zijn de woorden die me bij blijven, die soms weken na een optreden nog steeds door mijn hoofd spoken. Die er in eerste instantie voor zorgde dat ik geraakt werd door DEUS, toen de Gesprekspartner en ik muziekjes bij hem draaide, in een ver verleden.

Maar nu hoorde ik geen woorden, nu hoorde ik de basgitaar overal boven uit, niet dat hij verkeerd was afgesteld en zo hard klonk dat hij alles overschreeuwde. Het lag totaal aan mij. Ik was zo gefixeerd op de bas, nu ik zelf aan het leren bassen ben dat ik niets anders meer hoorde. Ineens werd de muziek minstens zo belangrijk als de woorden. En vielen wisselende maten zelfs mij op.

Ik vraag me af of dit tijdelijk is, of ik ooit weer gewoon naar muziek kan luisteren en mooie woorden kan horen. Want ik ben gek op mooie woorden. Ik verzamel ze, ik koester ze, ik stop ze in een doosje en wil ze voor altijd bewaren. Dus als je nog wat mooie woorden voor me over hebt, al dan niet uit DEUS liedjes deel ze met me, ik zit er om verlegen nu mijn hoofd gevuld is met basriedeltjes. 


1 opmerking: