woensdag 14 maart 2012

Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening

Meningen wie heeft ze niet?
Een mening over de Limonade die te zoet is, dat enne leuke rokje, die schoenen, het nieuwe kapsel van je collega, de prijs van de druiven, de kwaliteit van televisieprogramma's, maar bovenal over jezelf.
Want nu heb je dat leuke jurkje wel, maar in de spiegel thuis lijk je er toch ineens een paar pondjes te dik in. En heel leuk hoor, die kans op promotie. Maar kun je dat nu allemaal echt wel aan? Is die ander er niet toch veel beter voor geschikt? Kortom je bent de hele dag bezig met een mening hebben. Probeer het maar eens, een dag nergens een mening over te hebben. Wedden dat je binnen een uur al over minstens tien dingen een mening hebt? Zonder dat je daar iet aan lijkt te kunnen doen. Lijkt te kunnen doen ja, want met een beetje oefening kun je dat stemmetje in je hoofd echt wel de mond snoeren.

Iedere keer als je morgen merkt dat je een mening aan het vormen ben zeg je tegen het stemmetje in je hoofd dat het even lekker buiten moet gaan spelen. En dat je zelf wel uit maakt of je daar wat van wilt vinden en zo ja wat je er dan precies van wilt vinden.

En voor je het weet geniet je in je toch wel erg leuke jurkje van die lekkere zoete limonade terwijl je naar programma's kijkt die nu je er geen waardeoordeel over hoeft te hebben best vermakelijk zijn. Als dat geen plezierig vooruitzicht is!

3 opmerkingen:

 1. Jaaaaaaa, Dharma & Greg bijvoorbeeld, net weer eens even gekeken, ik vind nog steeds leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn mening... leuk schrijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dharma en Greg, dat is lang geleden, maar blijft leuk idd. @ Haagje

  @ Anna, die mening maakt een glimlach op mijn gezicht

  BeantwoordenVerwijderen