maandag 15 april 2013

Collage, of hoe ik het leven bij de lurven pak

Al een hele tijd was ik bezig met het maken van een collage. Een collage van dingen die ik leuk vind, een collage over wie ik ben, maar bovenal een collage die mijn doelen uitbeelden.

Door mijn hele huis liggen plaatjes die ik had uitgeknipt om in een van de drie collage's verwerkt te gaan worden. Vandaag ben ik dan eindelijk met lijm in de weer gegaan.

Ik ben Sprookjesjuf, heksje, Alice in Wonderland, die vriendin waarbij iedereen eindeloos kopjes thee komt drinken, troost wil vinden, zijn of haar verhaal kwijt wil, een vrouw van deze tijd met volle agenda en te hippe smartphone, Alice in Wonderland, want het leven blijft een wonder en pas echt de moeite waard als je voor het ontbijt al 7 onmogelijke dingen heb gedacht, ik heb altijd bloemen om mijn fiets heen gewikkeld, hou van mooie spulletjes,  ben liefhebbend, soms dan heb ik behoefte aan rust en natuur, ik draag bijna nooit make-up maar als ik het draag is het in your face, knalrode lippen en ogen zo zwart als ebbenhout, dit jaar heb ik een huis gekocht, mijn paleisje, waarin ik voor een deel de rust kan vinden waar ik naar verlang. Of ik het leven pas bij de lurven ben gaan grijpen op mijn dertigste? Dat weet ik niet. Ik ben nog maar een half jaartje dertig, dus de tijd zal het leren, maar ik voel wel dat het tijd is voor verandering. En die veranderingen laat ik nu eens een keertje niet aan me voorbij gaan. Ik zoek ze op, stel ze in werking, want als ik het laat sudderen blijft het in de weg staan. Ik wil dingen achter me laten. En ondertussen alles opschrijven in een notitieboekje dat altijd in mijn tas zit. Ik wil eindelijk eens die sprong in het diepe gaan wagen en voor Sprookjesjuf niet alleen maar een website hebben maar meer opdrachten binnen slepen, want die maken me vrolijk, geven me energie! En Miss Artemis, die wel een domein bezet houd, maar verder niets doet moet ik ook maar eens naar buiten laten treden. Ik denk erover om heksenconsults te gaan verzorgen, waarin ik kaarten leg, en iets tastbaars mee geef dat bij het thema van de vraag hoort, een steen, een kruid, een yogaoefening voor thuis. Ik weet nog niet precies welke vorm het gaat krijgen. Misschien is het niet voor het eerst, ik heb wel eerder dingen gedaan die ik bijzonder vind, maar na een sleur van werken, wonen, eten en slapen is het wel tijd om het leven opnieuw bij de lurven te pakken!!!!

1 opmerking: