dinsdag 7 januari 2014

Vt wonen huis

Ineens had ik het gehad met mijn salontafel. Of eigenlijk vooral met het gebrek daaraan. Na de verhuizing liet ik mijn salontafel achter bij huisgenoot en nam ik zolang twee lacktafeltjes van Ikea. Toen ik 12 was en de eerste kocht leek het me heel gaaf om lacktafeltjes in verschillende kleuren aan elkaar te schuiven bij wijze van salontafel. maar nu ik 31 ben stond dat idee me steeds minder aan. Overigens moet ik zeggen dat het dus wel duurzaam spul is, als ik 19 jaar met een tafeltje kan doen.

Wat wil ik dan wel? Nou daar heb ik ook wel zo mijn ideeën over. Van die grote zilveren dienbladen op pootjes. Met wat gezellige kussentjes eromheen. Waarop dan een mooie zilveren thee pot staat waar ik altijd heerlijke muntthee kan drinken. Die dienbladen bleken het probleem niet zo te zijn, zelfs in de Efteling kun je die kopen. Maar die pootjes, waar haal je die? Gelukkig hadden Romeo en Sandy live daar dan weer een mening over. Ze kwamen er alleen niet helemaal over uit. Dus ging ik samen met Romeo op jacht. Bij de eerste winkel was het eigenlijk meteen raak. De dienbladen die ik wilde en nog met 70% korting ook! Ik had een onderstel van zilver in gedachten, maar Romeo stelde een achthoekig tafeltje voor en eigenlijk stond dat ook wel verdomd goed. Dit moest het worden!

Maar Romeo rade me aan om nog even verder te kijken. Na een halve dag allerlei interieur winkeltjes bekeken te hebben nemen we afscheid en loop ik terug naar de eerste winkel. Daar zoek ik twee dienbladen uit en een tafeltje. Bij de kassa bleek ik ook op het tafeltje 70% korting te krijgen. Helaas hadden ze die maar in een maat, en ben ik nu dus nog steeds op zoek naar een iets hoger exemplaar.
Maar voorlopig ziet het zwarte lacktafeltje er stukken beter uit met een dienblad erop.
Voor nog geen 100 euro heeft mijn huis een totaal andere look. Het enige nadeel is dat ik nu de smaak flink te pakken heb en ook mijn kasten wil vervangen. En ik weet al precies wat ik wil :P Ik vermoed dus zomaar dat dit blogje nog een vervolg gaat krijgen en dat ik binnenkort niet meer in een gezellig rommelig huis woon, maar in een echt vt-wonen huis.

zo ziet mijn vt wonen woonkamer er nu uit :P 


3 opmerkingen:

 1. Het ziet er super uit! Bespeur ik daar Turkse invloeden? :) Ik ga hier ook op zoek naar zo'n blad, zo'n oude. Sommige zaken hier hebben er dan hele mooie ranke vierkante staalconstructietjes onder, dat wil ik ook....ben nog zoekende...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Zo'n constructie zocht ik dus eigenlijk. Maar dat lijkt hier nu onbegonnen werk. Zelf de Marokkaanse winkel had ze niet.

   En uhhh ik noem het liever bohemian ;)

   Verwijderen