donderdag 19 januari 2012

Uitdagen WOT #3

Write On Thursday is een initatief van Karin Ramaker, iedere donderdag geeft ze ons een woord om ons over te verwonderen, verbazen, door te laten inspireren, kortom een woord om een blog over te schrijven. Het woord van vandaag is uitdagen. 


Roelien is druk bezig met het maken van mijn website. Onze samenwerking komt er op neer dat ik iets lelijks teken, hier een foto van maak, via what's app naar haar doorstuur en een dag of drie later iets moois terug krijg. Voor Roelien is geen uitdaging te groot, wolven, roodkapjes, kikkerprinsen ze draait haar hand er niet voor om. Als we praten over illustraties, teksten, sprookjesjuffen, smincksters en wat we nu allemaal precies met ons leven willen raken we steeds enthousiaster. Zij wil meer illustraties maken om een portfolio op te bouwen, ik wil meer (fictie) schrijven. Waarom maken we daar geen projectje van roepen we uit. 


Dat dan de een de ander uitdaagt om naar aanleiding van een thema te tekenen of te schrijven. En dat de ander naar aanleiding van dat verhaal of die illustratie dan weer zelf aan de slag gaat. Roelien mag het eerste thema bedenken, en mij uitdagen. Ze zou zo graag nog eens een draak tekenen, dus "draken" word het eerste thema. Ik heb nog nooit fantasy geschreven dus voel me behoorlijk uitgedaagd. Maar hoop dat ik het tot een goed eind ga volbrengen. Bovendien zal ik het de volgende keer makkelijker hebben, want dan mag ik het thema bedenken. 


En jij? Wanneer ben jij voor het laatst uitgedaagd? En door wie zou jij je graag nog eens uit willen laten dagen? 

8 opmerkingen:

 1. Jeetje wat ziet je eigen site er leuk uit, en geweldig dat jullie elkaar zo uitdagen, dat komt helemaal goed met die site... sprookjes is helemaal ding, had vroeger vele sprookjes boeken, en kom me er uren mee vermaken... enne ik wordt elke week flink uitgedaagd door alle verschillende opdrachten en uitdagingen op het web...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om elkaar aan te vullen en wederzijds uit te dage. Dat brengt jullie steeds een beetje hoger, verder, breder en completer. Mooi!
  Mijn uitdaging op het moment is om mijn opdrachtgevers niet meer te geven dan ze gevraagd hebben (hé, ik heb het niet bedacht, dat doet mijn baas...), want dan doe ik mijn werk te goed. Niet om dat te doen, maar om te snappen waarom, dat is mijn uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk dat jullie elkaar zo uitdagen,
  en wat ziet je site er leuk uit!
  ik word veel uitgedaagd, wil nieuwe pr's zwemmen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met het zwemmen, ik hoop dat je je uitdagingen behaald!

   Verwijderen
 4. Ik vind het #iederedagbloggen al een aardige uitdaging. Die tot op heden meer uit mezelf haalt dan ik voor mogelijk had gehouden. Verder heb ik mezelf nog wat andere uitdagingen op de hals gehaald o.a. door te bedenken dat 29 Februari dé +1 Dag gaat worden. Daarover binnenkort veel meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je iemand hebt die je uitdaagt maar ook jouw uitdaagt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat me treft in je verhaal is hoe samenwerken geluk en prachtige resultaten, die je niet van te voren kon bedenken, met zich meebrengt. Het delen van deze ervaring draagt bij aan het ombuigen van zelfredzaam, een ondoordacht adagium, naar samenwerkzaamheid.

  BeantwoordenVerwijderen