dinsdag 12 maart 2013

No impact week dag 3 vervoer

Gisteren wilde ik alvast een voorproefje nemen op de vervoersdag. Door een afstand die ik normaal met de bus zou afleggen lopend te doen. Even overwoog ik om vandaag op de fiets naar mijn werk te gaan in plaats van met het ov. Maar de 20 minuten die ik dan langer onderweg ben weerhielden me hier van. Ik heb mijn slaap hard nodig met dit winterse weer.
 • Kijk eens waar je vandaag heen gaat en brainstorm over duurzame alternatieven. Kan je de trein pakken, is het een mooie afstand voor een fietstocht? Een vouwfiets kan een uitkomst bieden bij files. Sneller thuis met je vouwfiets en de trein!

  Hoewel de afstand die ik af moet leggen ook op de fiets te doen is ga ik toch met het ov. Ik vind de besparing in tijd, zeker als ik vroeg moet beginnen, niet opwegen tegen de kosten. Bovendien denk ik dat ik zonder auto al best duurzaam bezig ben.
 • Houd bij wat je vandaag eet en waar, dat helpt je bij de Voedsel uitdaging van morgen.


  Ontbijt: Drinkontbijt onderweg gekocht, niet heel duurzaam, maar ik krijg het 's morgens niet echt voor elkaar om vast voedsel te eten. Ben al blij dat het me lukt mijn bed uit te komen.

  Lunch: Brood met humus en avocado. Plus een kopje thee

  Tussendoor: drie rijstewafels met pindakaas


  Diner: Rijst, vega blokjes, prei,walnoten, tomaat en een honingsausje van de Bijzaak.
  (een aanrader om daar eens een kijkje te nemen voor iedereen die van honing houd)
 • Ga op pad! Heb je de auto nodig, carpool of huur een auto voor een dagje via Snappcar.

  Naarmate ik ouder word vinden mensen het steeds vreemder worden dat ik geen rijbewijs heb. Zelf denk ik toch eerder aan een vouwfiets dan aan een auto. Lijkt me praktischer in de stad.
 • Hoe bevalt het je om meer te fietsen en de het openbaar vervoer te pakken? Welke pro’s en contra’s kom je tegen? Deel je ervaringen met anderen, of via Facebook of Twitter. #NoImpactWeek

  Er veranderd helemaal niets. Dit is mijn normale manier van vervoeren. De grootste pro vind ik toch wel dat je op deze manier in beweging blijft. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je lijf.
 • Schrijf 5 dingen op waar je dankbaar voor bent #Dankbaar

  Ik ben dankbaar dat mijn boemerang nog bij ons werkt. En dat ze duurzaamheid ook belangrijk vind. Bij ons word niet overbodig geprint, en spullen die we niet meer nodig hebben gaan naar de kringloop. Dat stimuleert en inspireert.

  Ik ben dankbaar voor de brief met gedicht die ik in mijn brievenbus vond

  Ik ben dankbaar voor mijn verzameling postpapier, hierdoor kon ik meteen terug schrijven. In het kader van duurzaamheid met een kroontjespen en losse inkt. Want die gaan langer mee dan een wegwerp balpen. (mocht je ook een handgeschreven brief van mij willen ontvangen mail je adres dan naar: mis.laura.artemis@gmail.com)

  Ik ben dankbaar voor een wel heel cool tekeningetje dat een van de kinderen voor mij maakte, heb hem een mooi plekje in mijn agenda gegeven.

  Ik ben dankbaar voor een leuk gesprekje dat ik met de moeder van een van de kinderen had op mijn werk. Soms is het ook fijn om even onder volwassenen te zijn.

3 opmerkingen:

 1. Net ook nog even mijn footprint gemeten. Ik scoor 3,7. En jij?

  http://www.duurzaamheidinactie.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe blogstukjes, ik heb er heel wat van opgestoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik de andere groene blogs lees, van mensen die veel groener zijn dan ik, denk ik steeds, oh ja, dat doe ik ook, de trap nemen ipv de lift of roltrap bijvoorbeeld. Van die kleine dingen die zo gewoon geworden zijn sinds de vorige keer no impact.

  BeantwoordenVerwijderen