woensdag 27 maart 2013

Miss Artemis geeft weg week 3

Hennes en Maurits heeft een actie, als jij je oude textiel inlevert krijg je een kortingsbon van 15 procent op je volgende aankoop. Toevallig ben ik net verhuisd en heb ik toen mijn kledingkast eens onder handen genomen. Het resultaat? 3 vuilniszakken vol kleding die in mijn kelder stonden te wachten tot ik er een goed doel voor vond. Want zomaar weg gooien is ook zo zonde.

Dus ik naar de H&M om te informeren wat zij met die kleding gingen doen. Het zag er goed uit. Voor iedere vezel hadden ze een bestemming. Eerst word er een selectie gemaakt van kleding die er nog goed uit ziet of die makkelijk te repareren is. Die word wereldwijd verdeeld over tweedehandswinkeltjes. De kleding die te kapot is word gebruikt om nieuwe textiel van te maken, en de vezels die dan nog over blijven schijnen in de landbouw prima gebruikt te kunnen worden.

Omdat ik het graag steun dat een groot bedrijf als H&M duurzaamheid onder de aandacht brengt, en omdat ik er oprecht van overtuigd ben dat mijn kleding op deze manier een goede bestemming krijgt besluit ik dat dat deze week mijn weggeef doel gaat worden.

De vuilniszakken worden verdeeld over 8 tassen, en de kortingsbonnen worden uitgedeeld aan mensen in mijn directe omgeving die even iets minder te besteden hebben. Een van de rokjes word er nog even uitgevist en weggegeven aan een vriendinnetje.  Het was mij een paar maten te groot en daardoor bijna nooit gedragen.

Dat ruimt lekker op!

4 opmerkingen:

 1. Verschillende winkels doen tegenwoordig dergelijke acties. Zo kan je bij ons (België) 2x/jaar terecht bij schoenen Torfs en Brantano om je oude schoenen binnen te geven, in ruil daarvoor krijg je per paar schoenen een waardebon van 15€. Toch niet niks hé!
  Je begrijpt het dus al, ook ik doe met dergelijke acties mee :-)
  Ook als er niks tegenover staat hoor, zoals vorig jaar met de speelgoedactie ten voordele van de kinderen van de vierde wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook fijner om het op die manier te doen dan om het gewoon weg te gooien. Zo doe ik ook vaak kledij naar de kringloop of doneer ik het gewoon zelf aan een tehuis.

  Soms is er ook gewoon niets mis met die kledij, buiten het feit dat het niet meer bij mij hoort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had dit apart gezet om in zo'n bak te gooien of aan een kerk te doneren ofzo. Maar dit is ook echt een goed doel geloof ik.

  of ik de. Kortingsbonnen ga gebruiken weet ik nog niet. Wil ook minder kleding kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, wat een grappige actie. Ik hoop dat het geen imago-oppoetserij is, want de H&M is de laatste tijd niet zo goed in het nieuws qua onderbetaling van werknemers in de naaifabrieken.

  BeantwoordenVerwijderen