donderdag 25 april 2013

Volle maan WOT

Nu het WOT (write on thursday) woord volle maan is lijkt dat me de uitgelezen kans om weer een heksenblogje te schrijven. Van het weinige dat er over moderne hekserij bekend is, is het feit dat heksen iets speciaals met volle maan hebben er een. In de meest wilde fantasieën van mensen pakken we dan massaal onze bezems, vliegen we naar een open plek in het bos om daar gezellig in ons nakie te gaan dansen en hier en daar een baby te offeren, of een man, als dat zo uitkomt.

Ten eerste, als we al konden vliegen waren we heus niet zo dom om dat met volle maan te gaan doen, de kans dat we dan gezien worden is veel te groot. Vliegen is meer iets voor nieuwe maan.

Ten tweede, we gaan echt niet eerst 9 maanden een baby dragen om die vervolgens te offeren, en de bijbehorende man is wel zo praktisch als oppas mochten we een volle maanviering hebben, dus ook die laten we in leven.

Wat blijft er dan nog over? Oh ja, naakt dansen in het bos. Ik ben er nog nooit bij geweest, dat wil zeggen ik heb weleens een maanviering gedaan, en ook weleens in het bos, en ik heb ook gedanst, maar nog nooit naakt. Toch weet ik dat er covens zijn (zo wordt een groep heksen die samen rituelen en vieringen doen genoemd, de leden van een coven hebben doorgaans een geheimhoudingsplicht en geven elkaar informatie door die je alleen kunt weten als je onderdeel van die coven bent, meestal wordt een coven voor gezeten door een hoge priester en een hoge priesteres) die wel naakt dansen/rituelen uitvoeren. Maar ik ben geen coven heks, dus geen idee hoe dat precies in zijn werk gaat. Vragen kan ik het ook niet, want geheimhoudingsplicht. *zucht*

Eerder schreef ik al eens over dansende heksen
Hoewel de volle maan op mij altijd al een bijzondere uitwerking heeft gehad en ik op de een of andere manier het gevoel heb dat ik me weer helemaal op kan laden met maanenergie alleen al door te wandelen in die volle maan, niets meer en niets minder dan dat kreeg de volle maan tijdens een van die danssessies nog een extra betekenis. Iedere maan heeft namelijk ook nog een thema, waar je in aanloop naar de volle maan toe al mee bezig kunt zijn, leerde ik tijdens zo'n bijeenkomst. Het thema van deze maan is ontwaken, ofwel wedergeboorte. In de natuur is dat goed waarneembaar. De bomen hebben weer knoppen, bloemen steken hun kopjes weer boven de grond uit en je hoort weer vogeltjes fluiten. Al lijkt het weer nog niet echt mee te werken, je voelt, ziet en ruikt de lente al wel om je heen.

Ook voor ons gaat die groei, dat ontwaken op, misschien heb je de afgelopen maanden dingen los moeten laten, misschien ben je daar nog mee bezig. Sta daar vanavond eens bij stil. Wat wil je bereiken? Wat moet je doen om daar te komen? Wat moet je loslaten, heb je niet meer nodig?

Daarnaast is het vandaag ook nog een maansverduistering, die gedeeltelijk in Nederland en België te zien zal zijn vanaf 20.02. Dus is het bij uitstek de gelegenheid om na te denken over wat er bij jou in de schaduw staat. Waarom staat het daar? Moet het daar blijven? Of is het tijd om te gaan stralen?

Ik ga mezelf hier vanavond eens mee bezig houden. Ik hoop dat ik jullie ook een klein beetje heb kunnen inspireren. Want heks of geen heks, nadenken over je doelen en wat je tegenhoud die doelen te bereiken kan nooit kwaad! 
14 opmerkingen:

 1. Hopen dat de wolken vanavond geen roet in het eten gooien. Gisteren was er hier geen glimp van de maan te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop ook dat ik niet te moe ben, gisteren lag ik er om 9 uur al in :(

   Verwijderen
 2. Hé ja jammer, ze geven bewolking wat natuurlijk het nadenken niet belet :-) Mooi stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we hopen dat die bewolking heel even wegtrekt. Maar zelfs zonder die bewolking zal wat we in Nederland en België kunnen zijn van de verduistering niet heel spectaculair zijn.

   Verwijderen
 3. Leuk stukje. Ik wist niet dat er nog steeds covens waren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn nog verschillende covens, zelfs in Nederland en België. Maar ze zijn redelijk onzichtbaar. Je zou er actief naar moeten zoeken zou je er een willen vinden.

   Verwijderen
 4. Zelf opladen doeik niet maar ik leg wel altijd mijn bergkristal in het maanlicht zodat hij kan opladen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het naar beneden halen van de maan neemt idd af aan populariteit ;)

   Verwijderen
 5. het gatver, ik had zo gehoopt je vanavond te kunnen fotograveren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het zo bewolkt wordt als ze opgeven kan een rondje misschien geen kwaad ;)

   Verwijderen
 6. Heerlijk, zo'n mooi geschreven stukje over iets wat me nog niet zo heel bekend voorkomt. Dank daarvoor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij bedankt voor het woord dat tot dit stukje heeft geleid! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij bedankt voor het woord dat tot dit stukje heeft geleid! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I dоn't even know the way I finished up right here, however I thought this submit was good. I don't knοw who
  yоu're but certainly you are going to a famous blogger if you aren't already.
  Ϲheers!

  Loοk at my homepage: tours san francisco

  BeantwoordenVerwijderen