donderdag 13 juni 2013

Zero plastic week day 4

Vandaag toch 4 plastic items gekocht.

Want ik had echt een stofkam nodig om de hoofdluizen waarvan ik vermoed dat ze een feestje op mijn hoofd aan het houden zijn weg te kammen, nadat ik ze dronken had gevoerd met azijn. Nu schijnen die dingen er ook in metaal te zijn. Maar bij de drie drogisten waar ik geweest ben waren ze alleen in plastic variant te koop.

Terwijl ik in de drogisterij liep viel mijn oog op maandverband in de aanbieding. Nu weet ik dat er wasbaar maandverband bestaat. Maar voor iemand met een uithuizig bestaan als het mijne lijkt me dat een stap te ver gaan. Dus toch maar verbandjes verpakt in plastic.

Nadat ik 2 markten,3 supermarkten en een bakker ben afgelopen om brood te vinden dat helemaal in papier verpakt zat heb ik toch maar genoegen genomen met een brood dat half in plastic verpakt is. Mijn moeder had de tip om doeken mee te nemen naar bijvoorbeeld de markt waar ik mijn brood in zou kunnen verpakken. Zelf bakken is natuurlijk ook nog een optie.

Op mijn balkon heb ik plastic plantenpotten, ik woon alleen en heb geen auto. Ik wil niet iedere keer dat ik een plantenbak wil kopen iemand moeten regelen om met mij mee te gaan die te halen. Het moest dus te dragen zijn en niet na een seizoen verroesten of te vergaan. En dan kom je al snel uit op... plastic. Ik was nog naar een potje in het groen opzoek en liep daar nu toevallig tegen aan. Omdat het een erg bewuste keuze is om voor plastic te gaan, het de bedoeling is dat ik hier zeker de komende 5 jaar nog woon, en ik al erg lang naar dit specifieke potje op zoek was heb ik het toch maar mee genomen.

Verder heb ik alweer gekookt met was ik nog op voorraad had, dus geen nieuw plastic gekocht.

Hoe gaan anderen deelnemers hier mee om? Maken jullie ook een onderscheid in plastic dat bedoelt is een tijdje mee te gaan en wegwerp plastic?


1 opmerking:

  1. Dat onderscheid was ik aanvankelijk niet van plan te maken, maar ik heb toch een nieuw zadel op mijn fiets laten zetten. Vind ik toch minder 'zondigen' dan een plastic wegwerpverpakking. Succes deze week!

    BeantwoordenVerwijderen