maandag 9 april 2012

Vloggen

Bij #blogpraat, een wekelijks twitterchat uurtje over bloggen, ging het over vloggen. Ofwel Video blogging. Nu vind ik een afbeelding bij mijn blog zoeken al heel veel gedoe, laat staan een video van mijzelf maken en die dan vervolgens gaan zitten bloggen.
Buiten het technische gedoe, want hoe ga ik dat dan vastleggen? Gewoon met mijn webcam? De camera van mijn fototoestel? Of moet ik daar dan weer een aparte video camera voor aanschaffen? En moet ik dan gewoon in een keer door opnemen? Of gaat het een heel knip en plak werk worden? En zo ja moet ik dat dan allemaal gaan leren? Moet ik die filmpjes dan op youtube zetten? Of is het ook mogelijk om dit kanaal te omzeilen? Levert het ook persoonlijk gedoe op. Want sta ik niet altijd stom op beeld? En klinkt mijn stem niet verschrikkelijk? Zitten mensen echt wel op mijn hoofd te wachten? En wil ik mezelf wel op die manier delen? Of zet ik mezelf eigenlijk alleen maar voor aap?

En waarom zie ik al deze bezwaren eigenlijk? Vind ik het niet gewoon heel erg eng? Ben ik niet gewoon bang om een flater te slaan en om de verkeerde reden een youtube hit te worden? Misschien moet ik het gewoon maar eens proberen. Ik hoop dat jullie als lezer van dit blog een beetje mild zullen zijn, en het me heel lief zullen vertellen als het niets is.

3 opmerkingen:

  1. Video camera natuurlijk Blair Artemis Project. Of hoe heette dat meisje ook alweer dat interviewde met zelf de camera in de hand. Er schiet me geloof ik iets te binnen.... Kika NY. Artemis Nl, ook een idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ik wens je alvast heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb dus geen videocamera, ik heb een sprookje opgenomen, maar het geluid is echt heel erg slecht. Misschien moet ik de opnameapparatuur van de gitarist eens stelen voor beter geluid.

    BeantwoordenVerwijderen