zaterdag 9 maart 2013

30 songs Favoriete liedje

Kennelijk circuleert er sinds 2010 een 30 day challenge lijstje over liedjes. En kennelijk heeft 3 fm dat in 2011 opgepakt en in het Nederlands vertaald. Kennelijk weet iedereen daarvan en heeft iedereen daar lang en breed aan meegedaan. Iedereen behalve ik.

En dat terwijl ik best van een uitdaging hou.En van muziek ook nog eens.Om nog maar te zwijgen over muzikale uitdagingen. Een paar jaar geleden had ik een vriendje die regelmatig met zijn oude vrienden muzikale uitdagingen hield. Het gastgezin verzon een thema, en iedereen dook in zijn platenkasten om muziek te over dat thema te vinden waar ze elkaar dan een middag, een avond, een dag mee imponeerde. Ik mocht nooit mee, omdat ik de voor de buitenwereld niet bestaande minnares was.Maar iedere keer bedacht ik wel wat ik zou laten horen in de genoemde thema's.

Met de 30 song challenge krijg ik de kans om dat in te halen, maar niet 30 dagen achter elkaar. Dan gaat het me vervelen. Wil ik ook wel weer eens iets anders doen. Een foto maken, een boek lezen, een blogje schrijven over mensen die ik zomaar tegen kom, op mijn werk of op straat. Ik zal dus maar een vraag per week beantwoorden. En het op die manier uitsmeren over 30 weken.

Vraag 1

Je favoriete liedje

Ik denk dat ik  uitkom op Sing a song Sally van An Pierle. Misschien omdat het zo op mijn leven leek te slaan toen het uitkwam. Ik leefde dat leven van dag tot dag. De bohemian hel. Die je wilt omarmen en verafschuwen op hetzelfde moment. Maar echt veel tijd daarover na te denken heb je niet op het moment dat je 's morgens nog niet eens zeker weet of je 's avonds weer kunt slapen op de plek waar je bent wakker geworden.Als de showroom van Ikea de ultieme chill plek lijkt. En het park functioneert als je woonkamer. Er waren in die tijd heel veel liedjes die nu nog steeds tot mijn favorieten behoren. Ik had hier ook Soap and Water van Suzanne Vega neer kunnen zetten, of Off you van de Breeders. Beide ook prachtige nummers die ik toen veel luisterde. Maar Sing a Song Sally wint het, omdat het me zoveel energie geeft. Omdat het me direct terug brengt in een staat van omarmen. Want als de bohemian hel overleefd is, als alles weer op orde is dan slaat de romantiek toe. Dan verdwijnt de pijn, blijven alleen de mooie verhalen over, weet je nog die keer, dat we kaartjes schreven naar jongste zusje, en we erachter kwamen dat het dagmenu van Rotown helemaal geen dag menu was, eerder een weekmenu dat nu al drie dagen hetzelfde was? En die meneer, die gedacht had dat we toeristen waren in onze eigen staat, omdat we daar zo ijverig aan het schrijven waren? Weet je nog van de tarotkaarten die we mee namen naar de Rythm? En de Graffeti die we achter lieten op deuren en banken. Alsof we geloofden dat we er toe deden, recht hadden te bestaan als we onze namen maar vaak genoeg zagen. Ik weet het nog, en denk er met een glimlach en een traan aan terug. Een tijd die je niemand gunt, maar ook zelf niet had willen missen. 

Sing a song Sally gaf mij de kracht om door te gaan, geeft mij de kracht om door te gaan. Toen, nu en voor altijd. 

2 opmerkingen:

 1. Hum, ik had er ook al aan gedacht om mee te doen maar zag me nog niet zo gauw 30 antwoorden uit mijn mouw schudden. Er volgde een ander muziekchallenge met slechts 10 vragen maar zelfs dat. Dus misschien ligt jouw manier van aanpakken me wel beter. Tenslotte 1 per week, dat moet haalbaar zijn. Thanks voor het idee.
  Tof verhaal bracht je trouwens rond de keuze van jouw nummer. @->--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We kunnen samen verlaat mee doen, en dan op eigen wijze, is gezelliger :)

   Verwijderen