dinsdag 27 augustus 2013

Liebster Award

Oei, genomineerd voor de Liebster award. Maar is dat eigenlijk wel eerlijk?Het schijnt een award te zijn voor opkomende bloggers. (ben ik dat? Opkomend? en wanneer kom  ik dan op? En, ook niet onbelangrijk, wat komt er daarna?) Daarnaast mogen die opkomende bloggers niet meer dan 200 volgers hebben op iets van social media. Tja meisje, daar ga je toch even voor gaas! 

Want de facts zijn: 

Twitter 223 Followers
Facebook 275 Vrienden
Bloglovin geen idee, hoewel dat dus wel erg belangrijk schijnt te zijn. 

Maar lezen al die mensen mijn blog ook? Vast niet! Ik denk niet dat ik meer dan 200 bezoekers per dag heb. Telt het dan toch een beetje? 

Janine van Sweetdreams vind in ieder geval van wel. Zij nomineerde mij tenslotte, omdat ik zoals zij het noemt de gun factor heb. Die kan ik alvast in mijn zak steken. Ha! 

Zij heeft vervolgens 11 vragen voor mij en de andere genomineerden gemaakt die wij mogen beantwoorden. En daarnaast mogen wij de award zelf ook weer doorgeven aan 11 bloggers die wij helemaal geweldig vinden. (en dan het liefst niet meer dan 200 followers, vrienden of what so ever hebben). 

Laten we eerst de vragen maar eens beantwoorden.

 1. Waarom ben je een blog begonnen en met welk doel?

Mijn ex had een vriend die blogde over zijn reizen, dat vond ik erg leuk, dus maakte ik ook een blog aan waar ik vervolgens niets mee deed. Totdat ik een nieuwe relatie kreeg met een blogger. Had ik ook niet ergens nog zo'n ding? Ik zocht en vond mijn blog. Toen nog Laura's Leven en vanaf dat moment werd ik een blogger! 

2. Welke blog lees je écht elke dag?

Als ik heel eerlijk ben lees ik geen enkel blog iedere dag. De mensen die ik in mijn sidebar/blogroll of hoe je het ook wilt noemen lees ik wel allemaal met enige regelmaat. 

3. Waar kan iemand jou s ‘nachts voor wakker maken?

Als ik eenmaal slaap blijf ik graag slapen. Maar mocht je me echt nodig hebben, dan mag je best proberen of je me wakker kunt krijgen. Ik wens je succes. 

4. Ben je een ochtend of avond mens?

Ik haat ochtenden echt intens, en heb ze in mijn werkzame leven tot dit jaar altijd kunnen vermijden. Nu ontkom ik er helaas niet aan. En daar baal ik best wel een beetje van. 

5. Waar heb je echt een enorme hekel aan?


Ik heb een hekel aan onrecht. Kan daar echt zo slecht tegen!

6. Wat is jouw favoriete huisdier?

Alle huisdieren die ik ooit heb gehad vond ik op dat moment super. Goudvis Fluffy, Hamsters Casper, Jumper, Knabbel en Babbel, Hondje Tess en Poes Pioentje ze zijn me allemaal even lief. Toch ben ik op het moment ook heel erg blij dat ik geen huisdier heb en dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn planten. 

7. Wat vind je het allerlekkerste snoep?

Ik ben geen snoeper, mij maak je eigenlijk blijer met een bakje aardbeien dan met een zakje winegums. Toch hou ik wel van chocolade. 

8. Wat is je grootste miskoop ooit?

Meestal denk ik heel goed na voordat ik iets koop, dus ik doe niet zo heel snel een miskoop. Het enige dat ooit ongebruikt in mijn kast is beland is een soort indianen sport outfit dat ik voor een fout feestje kocht. Achteraf vond ik het toch iets te fout!

9. Wat voor telefoon heb je?

Toen mijn Sony Xperia T gestolen was heb ik een nieuwe telefoon gekocht, een LG. Ik ben er zwaar ontevreden over en mis mijn Sony iedere dag. Maar aan de andere kant, het is maar een telefoon! 

10. Wat is je grootste wens?


Ik denk dat mijn grootste wens is dat ik van Sprookjesjuf mijn werk kan maken. Ik vind het leuk om feestjes en evenementen op te leuken met mijn aanwezigheid. En zou dat in de toekomst graag meer willen doen. Ook hoop ik onder de naam Miss Artemis een leuk aanbod van workshops voor grote meisjes te geven. En uhhhh mijn huis afbetalen is ook wel een grote wens. Dan houd ik daarna meer geld over om te doen wat ik echt leuk vind! 

11. Wat is de leukste reactie die je ooit hebt gekregen op je blog?

Zorica  vind het vaak nodig om mij in verlegenheid te brengen en mij voor te stellen als " Laura, het meisje dat van die leuke stukjes schrijft". Ik weet dat ze dat recht uit haar hart meent en dat maakt me eigenlijk alleen nog maar extra verlegen. Toen ik ooit blogde over mijn lievelingsschelp die ik weggegeven had aan een klein meisje waar ik een workshop aan gaf kreeg ik van haar een nieuwe schelp. Dat is denk ik het mooiste compliment ever geweest. Die schelp heeft een mooi plekje in mijn vitrinekast gekregen. 

Oke, dan is het nu mijn beurt om 11 mensen te nomineren. Wat een lastige keuze is dat zeg! 

1 Ordinary day's of an ordinary witch ze is mijn grootste fan zo ongeveer vanaf mijn geboorte. En blogt zelf ook nog eens hele leuke stukjes. Mam, je hebt hem verdiend! 

2 Kaartspellen een heel jong blog over alles dat je altijd al wilde weten over kaartspellen. Ik weet dat het wel een heel specifiek onderwerp is, waar je maar net in geintresseert moet zijn. maar er wordt met zoveel passie over verteld dat je bijna niet anders kan dan kaarten instant leuk vinden. Rutger, deze is voor jou! 

3 Drs Pee gewoon omdat zij zij is, en zo heerlijk open en eerlijk schrijft! 

4 Linda-linea-recta Linda is de enige blogger die ik niet al in het echt kende en toch heel even en heel flitsend ontmoette, op mijn rolschaatsjes voor de Rotterdamse bioscoop. Het is een top wijf! En daarom hoort ze absoluut in dit rijtje thuis. (ze heeft overigens ook hele leuke bloggende dochters (Irisje)

5 Ruud is een van de meest oprechte mensen op Twitter die ik ken, als hij boos is, dan is hij boos, is hij blij of ontroerd laat hij je dat even goed weten. En dan blogt hij nog eens leuk ook! (vooral de blogs waarin hij zich boos maakt zijn de moeite waard) 

6 Petepel als er iemand geen award nodig heeft is hij het, maar alleen al voor zijn 50 books initiatief verdiend hij er een.

7 iblogbuddy ik doe er veel te weinig aan mee, maar zij houd de WOT in leven en verdiend daarvoor zeker een plekje in deze lijst. 

8 Tussen jou en mij gewoon, omdat ze lief is en heel leuk schrijft! 

9 De verdubbeldame omdat het een geniaal idee is, omdat ze zoveel goeds voor de wereld doet, omdat ze mij weet te inspireren, en gewoon omdat zij zij is. 

10 M(i)e een van mijn oudste en trouwste lezeressen. Ze heeft al een heleboel volgers. Maar mag best in het zonnetje gezet worden. 

11 Mary houd enorm veel van nieuwsgierige vragen stellen. Dus deze award is haar op het lichaam geschreven. 

Tot slot mijn 11 vragen voor boven genoemde dames en heren. 

1 Waarom ben jij gaan bloggen?
2 Wat vind je zo leuk aan bloggen?
3 Waarover zou je graag nog eens willen bloggen, maar durf je (nog) niet zo goed?
4 Wat is je favoriete blogpost van jezelf? En waarom? 
5 Als je kon toveren, welke 3 dingen zou je dan in de wereld veranderen?
6 Hoe maak jij de wereld een beetje mooier?
7 Wat is je favoriete vakantieland?
8 Welke blogger(s) zie jij als jouw voorbeeld?
9 Wat zou je graat nog eens willen doen?
10 Wat is je lievelingsvoorwerp uit je huis?
11 Waarom zou iedereen jouw blog moeten gaan lezen?

Succes mensen. Ik kan je vertellen dat het een avondvullende bezigheid is!


3 opmerkingen:

 1. Wat tof dat je 'm zo snel hebt geplaatst. Eerlijk had ik niet eens gekeken naar jouw aantal twittervolgers (oeps) ik wilde jou er gewoon écht tussen zetten omdat ik jouw blog echt leuk vind! Je schrijft echt super leuk en dat moet iedereen weten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan altijd nog 23 mensen ontvrienden ;) Dan is het weer helemaal terecht!

   Verwijderen
 2. Proficiat, welverdiend, hopelijk blog je door tot in het bejaardentehuis. Of graf. Of daarna ook nog. Oké, tot oneindig, maar verder ga ik niet, een man heeft zo zijn grenzen. Wat aardig van de nominatie, nu maar hopen dat Ruitenjas een dergelijk hoge lat kan aantikken. Het lukt me al niet eens normaal een reactie te plaatsen met m'n profiel. Of probeer je juist te inspireren tot het delen van een meer persoonlijk noot? Wellicht een drank aanbeveling en een historische setting bij iedere bulk aan regels? Turbotoedels!!

  BeantwoordenVerwijderen